The Wire

Så har jag då äntligen blivit färdig till att se sista avsnittet någonsin av min absoluta favoritserie The Wire. Serien som alldeles för få har sett eller ens hört talas om men de som ger den chansen älskar nästan alltid vad de ser. Ett betygssnitt på 9.7 hos IMDB säger det mesta.

När man ska förklara vad den egentligen handlar om är det svårt att ge ett snabbt svar eftersom fokus ändras varje säsong. Framförallt handlar den om en av de mest brottsfyllda och fattigaste städerna i USA nämligen hamnstaden Baltimore. Första säsongen handlar om kriget mot narkotikan. Skillnaden mot de flesta polisserier är att här får vi se det från två synvinklar nämligen dels polisernas men också langarna som hänger i gathörnen. Säsong två fokuserar mest på hamnarbetarna i staden och deras hårda vardag. Det politiska rävspelet och kampen om borgmästartiteln avhandlas därnäst. Sen är det skolans och sist journalistikens tur att granskas. Samtidigt som varje säsong introducerar ett nytt ämne och nya människor så får man fortsätta följa de flesta karaktärer man lärt känna i de tidigare. Efterhand blir det ganska många att hålla reda på och på HBO:s hemsida är över 80 skådisar listade. Det är alltså en ganska krävande serie att följa men för de som har gett den chansen är det nog väldigt få som har ångrat sig.

Sista säsongen som tyvärr inte var den allra bästa avslutades ändå på ett bra sätt. Medan signaturmelodin Way down in the hole spelades fick vi se snabba klipp av hur det gick för de flesta av huvudpersonerna. Mest värmde det väl att förre detta knarkaren Bubbles äntligen fick komma upp från sin systers källare och äta middag tillsammans med henne och hennes familj.

Ska jag rangordna säsongerna så blir det i följande ordning; 1, 3, 4, 5, 2. Men skulle jag få för mig att se om den vilket jag aldrig har gjort med någon annan serie så är det troligt att ordningen blir en helt annan. Nu när man känner karaktärerna så ser man nog allt ur en annan synvinkel från början.

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: