Nip/Tuck s05

Efter den ganska usla fjärde säsongen hade jag inte alls särskilt höga förväntningar när jag började kolla på säsong fem för några veckor sedan. Förhoppningen var förstås att flytten till Los Angeles skulle innebära en nytändning och kanske ta serien tillbaka till den nivå den hade de första säsongerna.

Säsongen började också ganska hyfsat med McNamara/Troys medverkan i såpan Hearts and Scalpels och introducerandet av lite nya karaktärer. Problemet är att de nya karaktärerna aldrig hinner utvecklas särskilt mycket eftersom de inte ens får vara med hela säsongen utan bara några avsnitt då och då. Till och med de gamla karaktärerna som Julia, Matt och Kimber behandlas så. Därmed blir det väl mycket ljus på huvudrollsinnehavarna McNamara/Troy. När sedan säsongen inte har någon stor sammanhängande storyarc så blir slutresultatet inte så bra som det borde kunna bli.

Sista avsnittet kändes också lite sådär. Att låta Julia överleva ett skott i huvudet bara för att sen drabbas av minnesförlust kändes lite väl klyschigt. Sen kan man ju undra hur länge Sean tror att hans försök att övertyga henne att de fortfarande är gifta ska hålla. Dessutom ska han först överleva ett antal knivhugg i ryggen från sin galna före detta agent.

Nip/Tuck har förstås aldrig försökt vara den där realistiska serien utan har alltid balanserat på gränsen till när det blir en parodi på sig självt. Frågan är om den gränsen inte är passerad nu. Andra halvan av den stympade femte säsongen fortsätter hur som helst med åtta avsnitt i början av nästa år.

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Nip/Tuck s05”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: