Dexter s03e01

Så har då en av mina absoluta favoritserier börjat igen. Det har funnits en pre-air ute ett bra tag men för att slippa vänta alltför länge mellan avsnitten så har jag sparat karamellen till nu. Efter förra säsongen som var minst lika bra om inte bättre än första (förutom Lila då förstås) så är man ändå lite orolig och frågar sig hur de ska kunna fortsätta att hålla sig kvar på den nivån.

För första gången så dödar Dexter en människa utan att veta om han förtjänar det eller inte. Även om det givetvis var i självförsvar så vänder detta upp- och ner på mycket i Dexters liv som redan är komplicerat nog. Han kör ju inte längre efter Harrys regler och när nu han ska försöka finna sina egna regler så kunde det ju börjat bättre än att döda en eventuellt helt oskyldig. Den döde som kanske trots allt inte är helt snövit råkar oturligt nog vara bror till en högt uppsatt åklagare vilket förstås komplicerar saken ytterligare.

Om detta plus faktumet att Dexter är på väg att bli pappa är hela upplägget för säsongen så känns det som att det blir lite repris på förra säsongen med skillnaden att åklagaren är honom på spåren i stället för Doakes och Lundy. Men jag har ganska högt förtroende för manusförfattarna så de kommer nog komma med både en och två twister innan säsongen är slut.

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommentarer på “Dexter s03e01”

  1. Lyxmannen Says:

    Man kanske får ge Dexter en ny chans här i veckan… Bara sett två avsnitt.

  2. tvdagboken Says:

    Det tycker jag verkligen att du ska göra. Som sagt en av de bästa serier som gjorts.


  3. […] När den tredje säsongen började för snart 3 månader sedan så var jag lite orolig över hur manusförfattarna skulle kunna hålla samma höga nivå som de två tidigare säsongerna. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: