Weeds s4

Nu har jag till slut sett färdigt fjärde säsongen av Weeds som blivit ganska kraftigt sågad på diverse bloggar och forum. Själv tycker jag att den har varit ganska ojämn men överlag är jag nöjd. Efter att Nancy eldade upp sitt hem i Agrestic så utspelar sig numera serien i en liten gränsstad till Mexico. Alla gamla karaktärer har följt med förutom Conrad och Heylia vilket inte gör mig särskilt mycket.

Säsongen började ganska svagt när de flyttade in hos Andys farsa och farmor. Men ungefär samtidigt som de två karaktärerna försvann ur bilden så kom några av de roligaste avsnitten någonsin. Framförallt Andy och Doug hade några fantasiska scener tillsammans när de agerade coyotes. Även Shanes förvandling till en riktig tuffing tycker jag var en bra utveckling även om jag inte gillar att han verkar överge sin vänskap till Isabelle till förmån för två fula goth-tjejer. En som däremot inte tillfört särskilt mycket denna säsongen är Celia som bara varit allmänt jobbig.

Ju mer inblandad Nancy blir i tyngre grejer desto mörkare har Weeds blivit. I första säsongen sålde hon bara lite marijuana medan hon nu har både trafficking och smuggling av heroin och vapen på sitt samvete. Den utvecklingen har jag egentligen inget emot även om jag också gärna hade sett att de hade gått tillbaka till att odla tillsammans så att det kan bli betydligt fler scener med hela familjen samlad. Som det varit nu så har varje karaktär haft sin egen sidostory vilket drar ner betyget lite.

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: