Rescue Me s01-02

Eftersom det är lågsäsong för nya serier så passade jag under julledigheten på att se en serie som jag varit nyfiken på ett bra tag men aldrig blivit färdig till att börja på. Rescue Me handlar om brandmannen Tommy Gavin, hans trassliga familj och livet på brandstationen.

Tommy är långt ifrån en sympatisk figur och diverse problem att handskas med. Han är alkolist och bråkar med allt och alla. Han spionerar på sin ex-fru och saboterar hennes nya förhållande. Han har ett förhållande med sin döde kusins änka vilket är något av ett tabu bland hans kollegor eftersom kusinen också var brandman och dog den 9/11. Dessutom ser och pratar han med döda människor där den döda kusinen är den som oftast dyker upp.

Själv tycker jag att Denis Leary som spelar Tommy är en ganska medioker skådespelare och att hela biten med de döda människorna överanvänds. Serien är också ganska klyschig och förutsägbar. Stämningen på brandstationen är väldigt macho och bögskämt hör till vanligheten. När de dessutom ska få en kvinnlig kollega reagerar de som förväntat.

Det som ändå gör serien sevärd är den sköna humorn och de andra brandmännen som man också får följa. Den buttra chefen med en fru som har Alzheimers och en son som är bög. Lou som skriver poesi i smyg. Kvinnokarlen Franco som helt plötsligt får en femårig dotter att ta hand om samt de småkorkade kollegorna Sean och nykomlingen Mike.

Vill man ha något ganska lättsmält och inte hänger upp sig på de små svagheter jag tog upp så kan jag verkligen rekommendera Rescue Me. Precis som de flesta arc-serier vinner den verkligen på att ses i sträck och jag har på kort tid sett de två första säsongerna. Det har sänts fyra säsonger än så länge och den femte kommer någon gång i mars.

Rescue Me

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: