Peep Show s01-02

Peep Show är en i Sverige sorgligt okänd komedi. Jag upptäckte den lite av en slump i en kommentar till den eminenta bloggen Finpops inlägg om The Inbetweeners.

Serien handlar om det ganska osannolika paret Mark och Jeremy som förutom att de bor ihop inte har mycket gemensamt. Mark är den ordentliga smånördiga killen som har ett oglamoröst kontorsjobb medan Jeremy är en arbetslös misslyckad musiker. De är både ganska misslyckade när det gäller relationer med det motsatta könet. Mark drömmer om sin arbetskamrat Sophie som tvekar om hon ska välja honom eller den betydligt tuffare kollegan Jeff. Jeremy som har lite mer självförtroende än Mark har siktet inställt på grannen Toni som precis har skiljt sig från sim man som också heter Toni.

Förutom att humorn är grymt skön är det framför allt sättet serien är filmad på som gjort att jag fastnat. Ofta får man se händelseförloppet från huvudpersonernas perspektiv. Dessutom får man höra deras tankar när de försätter sig i helsjuka situationer. Serien har hittills sänts i fem säsonger och är väl värd att upptäckas av fler.

Peep Show

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: