Summer Heights High

Summer Heights High är en australiensk komediserie från 2007 med den 35-åriga komikern Chris Lilley i huvudrollen. Precis som The Office och ett antal andra komedier de senaste åren är det en så kallad mockumentär. Handlingen utspelar sig på en högstadieskola och skildrar på ett satiriskt sätt skollivet genom de tre huvudpersonerna Mr G, Ja’mie och Jonah. Alla tre rollerna görs alltså av Chris Lilley.

Mr G är en fjollig dramalärare med ett stort utslag av hybris. Hans högsta dröm är att få ett pampigt dramacenter uppbyggt och namngett efter sig. För att finansiera det sätter han upp en musikal om en av skolans elever som dog av överdos av ecstasy.

Ja’mie är en extremt bortskämd och självupptagen överklasstjej i 16-årsåldern. Genom ett speciellt skolprogram får hon byta bort sin tillvaro på en privatskola mot det mindre glamourösa livet på den offentliga skolan Summer Heights High.

Jonah är en strulig och vulgär 13-åring från Tonga. Tillsammans med sin kompisar gör han livet surt för både lärare och andra elever. Förutom att undvika skolarbete till vilket pris som helst är han även intresserad av breakdance.

Hur säker Lilley än är i de tre ganska olika huvudrollerna tycker jag aldrig riktigt att serien lyfter. Humorn blir ganska snabbt stereotyp och enformig. Även om enskilda scener kan vara småroliga tröttnar jag snabbt av att aldrig bli överraskad. Som serie betraktat är det väl ok men som komedi fungerar det inte alls för mig. Inte min typ av humor helt enkelt.  Vill ni ha en betydligt mer positiv recension rekommenderar jag ett besök hos Finpop.

Summer Heights High

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: