Glee s01e01-05

Glee är en av höstens mest omtalade nya serier i USA. Serien handlar om skolans show choir (hittar inget bra svenskt ord) och dess något speciella medlemmar under ledning av läraren Will Schuester. Gruppen består till en början bara av en handfull medlemmar som alla är mer eller mindre utstötta. Den talangfulla Rachel med lite väl stort ego och den något osäkre amerikansk fotbollsspelaren Finn är de två som hittills stått mest i fokus.

Varje avsnitt består av ett antal shownummer till välkända både nya och gamla låtar. Som tur är vävs uppträdandena oftast in på ett naturligt sätt i avsnitten och inte som i musikaler där det bara helt plötsligt brists ut i sång.

Glee siktar väldigt brett för att tilltala så många målgrupper som möjligt. Mycket musik och show tilltalar antagligen Idol-publiken. Vissa storylines som Wills skengravida fru känns mest som något som hade platsat i valfri såpa under 90-talet. Sen har ju förstås hela high-school-genren sin givna publik.

Den här spretigheten kan ju beroende på hur man ser det vara både en fördel och en nackdel. För mig känns det nog tyvärr mest som det sistnämnda. Jag hade gärna sett att det hade handlat mer om ungdomarnas relationer i stället för att det som nu är Will som innehar den egentliga huvudrollen. Piloten verkade lovande men efter den tycker jag tyvärr bara att det har gått utför. I klassen ungdomsserier rekommenderar jag hellre Greek om man vill ha något lättsmält och Friday Night Lights om man är ute efter lite mer drama. Glee får  godkänt men inte mer.

Glee

Annonser
Explore posts in the same categories: TV-serier

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Glee s01e01-05”

  1. macooz Says:

    Jag har just sett klart Preggers avsnittet (det fjärde avsnittet).. och jag håller med om att den började starkt men sedan gått ned sig.. Måste ändå säga att serien har en det lösa trådar som man verkligen vill klara ut innan man lägger ned att se serien som det här med Wills fru som lurar Will att hon är gravid.. och den oskuldsfulla cheerleadern som är gravid..

    Det är ju en lite udda genre med lite av en musikal-serie… jag har skrivit lite om den på seriebloggen http : // serie . blog . se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: